top of page

Vinificatia acasa

- întotdeauna desciorchinaÅ£i strugurii (astfel se evită trecerea în must a taninurilor astringente din ciorchine ÅŸi gustul de ierbos)

- maceraÅ£i strugurii roÅŸii, pentru a extrage culoarea ÅŸi taninii buni din pieliţă, aceÅŸtia contribuie la caracterul ÅŸi personalitatea vinului

- presaÅ£i strugurii albi imediat după zdrobire, cu excepÅ£ia soiurilor semiaromatice/aromatice (chardonay, sauvignon, muscat, tămâioasă) unde se face o macerare de la aprox. 6 ore la 2-3 zile

- trageÅ£i vinul de pe drojdie la scurt timp după ce s-a terminat fermentarea

- limpeziÅ£i prin bentonizare sau la rece (sub 10°C) ÅŸi trageÅ£i de pe drojdia depusă

- păstraÅ£i vinul în vase pline, fără contact cu aerul care poate oxida vinul (casare)

bottom of page